630
Оцініть публікацію

Продукти харчування та здоров’я

Мета уроку:

Навчальна: формування поняття про харчові добавки, штрихкод, генномодифіковані продукти.

Розвивальна:

  • розвиток вміння читати і аналізувати інформацію на етикетці товару;
  • розвиток вміння самостійно приймати рішення у виборі товару;
  • розвиток комунікативної компетентності;
  • розвиток навичок здорового способу життя;
  • розвиток поняття про екологію здоров’я.

Виховна:

  • виховання свідомого ставлення до свого здоров’я;
  • виховання свідомого розуміння зв’язка між екологією природи і здоров’ям  людини;
  • забезпечення професійного самовизначення.

Форма проведення: урок-консультація.

Тип уроку:
урок засвоєння нової інформації.

Обладнання:

  • виставка інформаційних джерел про здорове харчування і харчові добавки;
  • епіграф уроку;
  • плакати про штрихкод, шкідливі добавки, про правила покупця;
  • чорний ящик;
  • набори упаковок продуктів харчування;
  • картки первинної експертизи продуктів.

Міжпредметні зв’язки: біологія, економіка, екологія, правознавство, основи здоров’я, інформатика.

Ключові поняття уроку:
здорове харчування, харчові добавки, штрихкод, правила споживача.

Автор:
Ігнатенко О. С., учитель хімії та біології, заступник директора з НВР, Новомосковська школа № 15 Дніпропетровської обл.

Попередній перегляд

Триває завантаження