Продукти харчування та здоров’я
Мета уроку:
Навчальна: формування поняття про харчові добавки, штрихкод, генномодифіковані продукти.
Розвивальна:
- розвиток вміння читати і аналізувати інформацію на етикетці товару;
- розвиток вміння самостійно приймати рішення
Виховна:
- виховання свідомого ставлення до свого здоров’я;
- виховання свідомого розуміння зв’язка між екологією природи і здоров’ям людини;
- забезпечення професійного самовизначення.
Форма проведення: урок-консультація.
Тип уроку: урок засвоєння нової інформації.
Обладнання:
- виставка інформаційних джерел про здорове харчування і харчові добавки;
- епіграф уроку;
- плакати про штрихкод, шкідливі добавки, про правила покупця;
- чорний ящик;
- набори упаковок продуктів харчування;
- картки первинної експертизи продуктів.
Міжпредметні зв’язки: біологія, економіка, екологія, правознавство, основи здоров’я, інформатика.
Ключові поняття уроку: здорове харчування, харчові добавки, штрихкод, правила споживача.
Автор: Ігнатенко О. С., учитель хімії та біології, заступник директора з НВР, Новомосковська школа № 15 Дніпропетровської обл.
Попередній перегляд
Триває завантаження