Жири, склад жирів, їх утворення. Гідроліз та гідрування жирів. Жири в природі. Біологічна роль жирів.
Мета. Формувати знання учнів про склад жирів, їх утворення, з’ясувати їх будову і властивості як естерів гліцерину та вищих карбонових кислот; ознайомити учнів з хімічними властивостями жирів на прикладі гідролізу й гідрування; показати поширення жирів у природі, їх біологічну ро
ль, застосування.Розвивальна мета. Розвивати творчі здібності учнів, пам'ять; розвивати уміння залучати інформацію різних джерел, вільно висловлювати думки, вибирати головне з тексту підручника.
Виховна мета. Виховувати культуру спілкування.
Автор: Громадська В. І., учитель хімії, Миколаївська гімназія № 4.
Попередній перегляд
Триває завантаження