Інтегрований урок української мови та трудового навчання "Кухарі-мовознавці", 7 клас
Мета уроку:
- навчити писати твір-розповідь про процес праці;
- навчити готувати страви з крупів;
- повторити типи та стилі мовлення, особливості побудови розповіді та опису;
- ознайомити дітей з видами крупів, їхнім значенням у харчуван
Обладнання: підручники, робочі зошити. Тарілки, ложки, скатертина, серветки, каструлі, полумиски.
Роздатковий матеріал: таблиця "Стилі та типи мовлення". Колекція сушених злакових рослин (або їх зображення). Колекція круп. Оформлений стенд із зображенням страв української кухні. Книги рецептів страв української кухні.
Попередня підготовка дітей:
- знайти і прочитати додаткову літературу про історію злакових рослин і круп, про каші;
- знайти і виписати прислів'я і приказки, у яких згадуються крупи та страви з них.
Автор: Завадовська О. І., учитель української мови та літератури, Київська школа № 99.
Попередній перегляд
Триває завантаження