Інтегрований урок української мови та трудового навчання "Кухарі-мовознавці", 7 клас

Мета уроку:

  • навчити писати твір-розповідь про процес праці;
  • навчити готувати страви з крупів;
  • повторити типи та стилі мовлення, особливості побудови розповіді та опису;
  • ознайомити дітей з видами крупів, їхнім значенням у харчуван ні людини, народними традиціями, пов'язаними із зерновими культурами, з різноманітністю способів і рецептів приготування каш;
  • допомогти учням вибрати жанр і стиль майбутнього твору;
  • розвивати усне та писемне мовлення;
  • удосконалювати вміння сервірувати стіл, розвивати художній смак під час оформлення готових страв;
  • виховувати свідоме виконання правил техніки безпеки під час роботи з гарячими рідинами;
  • виховувати повагу до праці не лише дорослих, але й до праці однолітків;
  • прищеплювати розуміння необхідності свідомого ставлення до свого здоров'я через здорову їжу.

Обладнання: підручники, робочі зошити. Тарілки, ложки, скатертина, серветки, каструлі, полумиски.

Роздатковий матеріал: таблиця "Стилі та типи мовлення". Колекція сушених злакових рослин (або їх зображення). Колекція круп. Оформлений стенд із зображенням страв української кухні. Книги рецептів страв української кухні.

Попередня підготовка дітей:

  • знайти і прочитати додаткову літературу про історію злакових рослин і круп, про каші;
  • знайти і виписати прислів'я і приказки, у яких згадуються крупи та страви з них.

Автор: Завадовська О. І., учитель української мови та літератури, Київська школа № 99.

Завантажити>>>

Попередній перегляд

Триває завантаження