129
Оцініть публікацію

Розробка уроку виробничого навчання "Страви та гарніри з овочів і грибів"

Мета роботи:

  • закріпити теоретичні знання учнів з предметів: кулінарія, товарознавство харчових продуктів, обладнання, охорона праці, фізіологія харчування, інформаційні технології;
  • навчити за допомогою комп’ютера давати відповіді на тестові завдання, складати презентації та публікації;
  • навчити робити перерахунок сировини на задану кількість порцій;
  • підібрати інструмент, інвентар, посуд;
  • організувати робоче місце;
  • дотримуватися правил ведення технологічного процесу;
  • економно використовувати електроенергію, воду, сировину;
  • виконувати правила санітарії та гігієни, правила безпеки праці;
  • розвивати самостійність, вміння орієнтуватися у виробничих умовах;
  • проводити бракераж страв;
  • уміти не ординарно подавати страви власного приготування, відстоювати свою думку.

Матеріально-технічне забезпечення:

  • каструлі місткістю 1–2 л;
  • сковорідки;
  • ножі;
  • розробна дошка "ОС", "МВ";
  • лопатка;
  • лист або форми;
  • столові ложки;
  • виделки;
  • лотки;
  • збивалка;
  • дерев’яна копистка;
  • шумівка;
  • сировина для приготування страв;
  • комп’ютер;
  • збірник рецептур;
  • картки завдання;
  • технологічні картки.

Тривалість роботи: 6 годин.

Автор: Панченко О. В., майстер виробничого навчання, Зіньківський професійний аграрний ліцей Полтавської обл.

Завантажити>>>

Попередній перегляд

Триває завантаження