Оздоровче харчування. Технологія приготування перших блюд. Розробка бінарного комбінованого уроку з обслуговуючої праці та біології
Мета:
- ознайомити учнів з принципами здорового харчування, розширити знання о харчових цінностях продуктів;
- удосконалювати прийоми первинної обробки овочів;
- виховувати культуру харчування та правила поведінки за столом;
- формувати свідоме викон
Тип уроку: комбінований.
Методи навчання:
- бесіда;
- робота з додатковим матеріалом;
- практична робота;
- створення проблемної ситуації;
- ролева гра.
Обладнання, матеріали, наочність:
- таблиці "Сервіровка столу", "Нарізка овочів", "Ступень небезпечності харчових доданків";
- підручник 8 класу "Трудове навчання. Обслуговуючі види труда";
- підручник 8 класу "Основи здоров’я";
- карточки, ілюстрації;
- доповіді учнів;
- кухонний інвентар;
- столовий посуд;
- супи-концентрати;
- кросворд.
Автори:
- Яресько Л. В., учитель біології, Миколаївська школа № 10;
- Плехова О. А., учитель обслуговуючої праці, Миколаївська школа № 10.
Попередній перегляд
Триває завантаження