640
Оцініть публікацію

Оздоровче харчування. Технологія приготування перших блюд. Розробка бінарного комбінованого уроку з обслуговуючої праці та біології

Мета:

  • ознайомити учнів з принципами здорового харчування, розширити знання о харчових цінностях продуктів;
  • удосконалювати прийоми первинної обробки овочів;
  • виховувати культуру харчування та правила поведінки за столом;
  • формувати свідоме викон ання правил техніки безпеки на кухні.

Тип уроку: комбінований.

Методи навчання:

  • бесіда;
  • робота з додатковим матеріалом;
  • практична робота;
  • створення проблемної ситуації;
  • ролева гра.

Обладнання, матеріали, наочність:

  • таблиці "Сервіровка столу", "Нарізка овочів", "Ступень небезпечності харчових доданків";
  • підручник 8 класу "Трудове навчання. Обслуговуючі види труда";
  • підручник 8 класу "Основи здоров’я";
  • карточки, ілюстрації;
  • доповіді учнів;
  • кухонний інвентар;
  • столовий посуд;
  • супи-концентрати;
  • кросворд.

Автори:

  • Яресько Л. В., учитель біології, Миколаївська школа № 10;
  • Плехова О. А., учитель обслуговуючої праці, Миколаївська школа № 10.

Завантажити>>>

Попередній перегляд

Триває завантаження